Esmeraldina, a pequena defunta (Record no. 35534)

000 -CABECEIRA
Campo de control de longitud fija 01799nam a2200265 c 4500
INFORMACIÓN XERAL
Códigos de información de lonxitude fixa 160530s2016 sp a d |||| 000 1 glg
DEPÓSITO LEGAL
Número de copyright ou de depósito legal VG 66-2016
ISBN
ISBN 9788499149998
CDU
CDU 087.5:82
PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL-NOME DE PERSOA
Nome de persoa Costas, Ledicia
-- 25812
Datas asociadas ao nome 1979-
Termo indicativo de función Author
MENCIÓN DE TÍTULO
Título Esmeraldina, a pequena defunta
Autores / Ledicia Costas
EDICIÓN
Edición 1ª ed.
PUBLICACIÓN, DISTRIBUCIÓN
Lugar de publicación Vigo
Editorial Edicións Xerais de Galicia
Data de publicación 2016
DESCRICIÓN FÍSICA
Extensión 214 p.
Outras características físicas il. col.
Dimensións 19 cm
MENCIÓN DE SERIE
Mención de serie Merlín
Número de volume 250
NOTA XERAL
Nota xeral Premio Fervenzas 2016 ao Mellor Libro de Literatura Infantil - Recomendado pola "Guía de literatura infantil e xuvenil para a igualdade" da Xunta de Galicia
RESUMO
Resumo O Hotel Fantastique está no medio do Salvaxe Oeste. Nas súas cociñas a pequena Esmeraldina é feliz, aprendendo todos os trucos culinarios da man da súa avoa A Tremenda, unha chef de sona mundial. A vida avanza entre pucheiros ata que un andazo de febre escarlatina acaba coa vida da nena. A noticia da súa morte corre como a pólvora entre os habitantes do alén, e empezan a chegar ao hotel defuntos de todas as procedencias, dispostos a instalarse. Esmeraldina necesita aprender a ser unha pantasma de verdade. Para iso contará coa axuda de Lady Horreur, unha peculiar araña francesa que se converterá na mellor mestra e amiga, e Nicotina, unha vaqueira que teima en levala ao seu novo fogar: o Alén Mundo. O Libro de Receitas da Tremenda acompaña esta historia de medo e humor macabro, converténdoa no petisco perfecto para degustar antes ou despois de ler Escarlatina, a cociñeira defunta.
DESTINATARIOS
Nota de audiencia 1º-2º ESO
MATERIA--TERMO DE MATERIA
Termo de materia Medo
-- 6448
MATERIA--TERMO DE MATERIA
Termo de materia Fantasía
-- 185
MATERIA--TERMO DE MATERIA
Termo de materia Morte
-- 1731
MATERIA--TERMO DE MATERIA
Termo de materia Humor
-- 1423
SECUNDARIAS-AUTOR
Nome de persoa Rivas, Víctor
-- 26079
Datas asociadas ao nome 1965-
Termo indicativo de función Illustrator
ACCESO ELECTRÓNICO
Dirección de internet https://www.xerais.gal/libro.php?id=4287334
Holdings
Retirado Perdido Fonte de clasificación ou esquema Estragado Non para préstamo Localización permanente Localización actual Localización en andeis Data de alta no sistema Fonte de adquisición Sinatura correspondente á clasificación Parte da signatura que identifica ao exemplar Sinatura completa Código de barras Data da última consulta URI Tipo de ítem de Koha
          IES Fernando Esquío IES Fernando Esquío Sala préstamo 2019-10-08 PLAMBE 82G COS/esm 82G COS/esm CED007000019637 2019-10-08 https://www.xerais.gal/libro.php?id=4287334 Prestable
          IES Fernando Esquío IES Fernando Esquío Sala préstamo 2019-10-08 PLAMBE 82G COS/esm 82G COS/esm CED007000019638 2019-10-08 https://www.xerais.gal/libro.php?id=4287334 Prestable
          IES Fernando Esquío IES Fernando Esquío Sala préstamo 2019-10-08 PLAMBE 82G COS/esm 82G COS/esm CED007000019639 2019-10-08 https://www.xerais.gal/libro.php?id=4287334 Prestable
          IES Fernando Esquío IES Fernando Esquío Sala préstamo 2019-10-08 PLAMBE 82G COS/esm 82G COS/esm CED007000019641 2019-10-08 https://www.xerais.gal/libro.php?id=4287334 Prestable
          IES Fernando Esquío IES Fernando Esquío Sala préstamo 2019-10-08 PLAMBE 82G COS/esm 82G COS/esm CED007000019642 2019-10-08 https://www.xerais.gal/libro.php?id=4287334 Prestable
          IES Fernando Esquío IES Fernando Esquío Sala préstamo 2019-10-08 PLAMBE 82G COS/esm 82G COS/esm CED007000019643 2019-10-08 https://www.xerais.gal/libro.php?id=4287334 Prestable
          IES Fernando Esquío IES Fernando Esquío Sala préstamo 2019-10-08 PLAMBE 82G COS/esm 82G COS/esm CED007000019644 2019-10-08 https://www.xerais.gal/libro.php?id=4287334 Prestable

Powered by Koha